Pasta

Skink- och ostsås till pasta

Detta blir en pasta-rätt med en krämig ost- och skinksås. Anpassa mängden till antalet personer. 
 
Sätt pasta på kokning 
Skiva och stek bacon, eller ta överbliven kassler och tärna. 
Fräs i stekpanna. Om ni gillar lök, fräs det också 
Häll på matlagningsgrädde eller dylikt 
Smula ner lite blå- eller grönmögelost 
Riv i ost, eller häll på parmesanost på burk 
Smaka av med salt och peppar, gärna grovmalen svartpeppar 
Servera med de grönsaker ni (i mitt fall barnen) gillar.




Ädelostpastasås (tar ca 10 min)

Här kommer ett recept på en pastasås som min mamma fick en gång på Coop Forum i Skara, när de hade provsmakning i butiken. Jag älskar den trots att jag normalt sett inte gillar mögelost. 
 
1 st ost, Castello blå 
2 dl créme fraiche 
1 burk champinjoner 
1 tärning svampbuljong 
 
Sätt på värme på en kastrull på spisen (gärna teflonbelagd). Lägg i Castelloosten och låt den smälta tills den är helt i flytande form. Blanda därefter i creme fraichen. Smula sedan i svampbuljongtärningen och låt det hela koka ihop. Häll i champinjonerna efter en stund och låt dem puttra med i såsen tills allt är genomvarmt. Tillsätt krydda efter eget tycke (jag själv brukar inte krydda något alls, är jättegott ändå). Därefter är det klart att hälla på pastan på tallriken. 
 
Serveras gärna med färsk pasta (typ tagliatelle)

TIPS

Här kommer tips om några webbplatser som jag ofta besöker.

The Old reader

Distrowatch