Välkommen till släkten Kihlstedt

Den släkt Kihlstedt som beskrivs här härstammar från Kila Socken i Västmanland där egendomen Sörby sedan gammalt tillhört släktmedlemmar. Den äldste till namnet kände stamfadern var nämndemannen och kyrkovärden Carl Erik Ersson i Sörby. Han var gift med Anna Ersdotter, vars äldste son Erik Ersson övertog fädernegården medan den yngre Per Erik fick ägna sig åt studier och då efter födelsesocknen antog släktnamnet Kihlstedt.

Andra släkter med samma namn, vilka härstamma från och antagit namnet efter Kils socken i Värmland, Kils socken i Närke och Kila socken i Södermanland har inget att göra med de personer som berättas om här.

Vi har valt att sluta släkthistorien med Gudmar Kihlstedt som yngst i en generation där ingen längre lever. Gudmar köpte 1957 ett fritidshus som vi kallar Björkebo och som sedan dess har varit en samlingspunkt för hans efterlevande. Här finns husets historia.

 
PE Kihlstedt AB

Söker du information om PE Kihlstedt AB?

Företaget upphörde genom frivillig likvidation under 2011. Per Erik Kihlstedt har varit medförfattare i några böcker vars bakgrund tidigare har beskrivits på denna sida. Eftersom företaget bakom inte längre finns kvar nöjer vi oss nu med att bara kort beskriva dem och ge möjlighet att ladda ner en kortversion av en av dem.